انواع خاصی از سفر که کمتر شنیده‌اید

تا حالا به این موضوع فکر کرده‌اید که چرا سفر می‌کنیم؟ شکی نیست که سفر خاطرات خوش و تجارب بی‌نظیری را برای ما رقم خواهد زد. هر کدام از ما دلایل و انگیزه‌های متفاوتی برای سفر کردن داریم و برای بیرون آمدن از محیط خود و رویارویی با چالش‌های خاص وارد فرهنگ‌های دیگری می‌‌شویم. برخی از افراد تنها به گشت و گذار در آثار تاریخی و فرهنگی یک مقصد علاقه دارند. اما بهتر است این موضوع را فراموش نکنید که ما فقط یک بار زندگی می‌کنیم. در جهان ما منبع عظیمی از احساسات و تجربیات خنده‌دار، عاشقانه، هیجان انگیز، نوستالژی و حتی ترسناک وجود دارد. میلیون‌ها نفر بر روی کره زمین علاقه دارند تا هر لحظه‌ای را تجربه کنند و این دنیای دیوانه‌وار را همانطور که هست بپذیرند. حتماً در اطرافتان با افرادی روبرو شده‌اید که انگیزه‌های عجیبی برای سفر دارند و در جستجوی کسب تجربه‌های منحصر به فردی هستند. به همین دلیل بر اساس علایق این افراد که می‌خواهند سفر رفتن را کمی متفاوت تر انجام دهند انواع جالبی از گردشگری تعریف شده است. اگر شما هم می‌خواهید که چنین سفرهای هیجان انگیز و خاصی را تجربه کنید حتماً یکی از انواع گردشگری را که در ادامه بررسی می‌کنیم امتحان کنید.

1- Sagitta Tourism (انتخاب مقصد با پرتاب دارت)

یک نقشه از قاره، کشور یا شهر مدنظر خود روی دیوار بگذارید. چشمتان را ببندید و با پرت کردن دارت مقصد خود را مشخص کنید. در واقع دارت برای شما تعیین می‌کند که به کجا سفر کنید. به طور مثال اگر می خواهید روزی را در یکی از مناطق تهران به گشت و گذار بپردازید، نقشه ی تهران را روبروی خود بگذارید و با پرتاب کردن دارت منطقه‌ای که مقصد شما خواهد بود مشخص می‌شود.

2- EroTourism

این نام برگرفته از نام خدای عشق یونانی -اروس- است در این نوع گردشگری دو نفر جدا از هم به یک مقصد مشترک سفر می‌کنند و در هنگام گشت و گذار در مقصد برای یافتن یکدیگر تلاش می‌کنند.

3- Slum Tourism(گردشگری زاغه نشینی)

گردشگری زاغه نشینی به نوعی از گردشگری اشاره دارد که در آن گردشگر به دنبال برآورده کردن حس کنجکاوی خود است. گردشگر از محله‌های زاغه نشین یک کشور دیدن می‌کند تا با مدل زندگی آن‌ها آشنا شود. شهرهایی همچون ریو دوژانیرو در برزیل و بمبئی در هند دارای محله‌های زاغه نشینی هستند که توجه گردشگران زیادی را به خود جلب کرده‌اند.

4- Atomic Tourism (گردشگری اتمی)

بازدید ار مناطقی که تاریخ اتمی دارند طرفداران خاص خود را دارد. گردشگری اتمی تقریبا از اوایل دهه 1990 به وجود آمده و گردشگران تشنه ی بازدید از اماکنی همچون چرنوبیل در اوکراین هستند. از دیگر مقاصد می‌توان به هیروشیما اشاره کرد. با وجود اینکه موزه‌های بسیاری در سرتاسر دنیا وجود دارد که سلاح‌های اتمی را به نمایش می‌گذارند ولی گردشگران ترجیح می‌دهند از مناطقی بازدید کنند که مورد حمله‌ی اتمی واقع شده‌اند.

5- Dark Tourism (گردشگری سیاه)

در سال‌های اخیر شاهد افزایش تقاضای گردشگران برای بازدید از مکان‌هایی هستیم که جنایت‌هایی در آن‌ها رخ داده و یا دچار بلایای طبیعی شده‌اند. گردشگری سیاه که اخیراً توجه رسانه‌ها و مردم را به خود جلب کرده است نوعی از گردشگریست که گردشگر تمایل به بازدید از مکان‌های تاریخی دارد؛ مکان‌هایی مرتبط با مرگ و تراژدی. گردشگران با انواع فجایع انسانی، خشونت‎ها، موقعیت‌های ناخوشایند و نحوه‌ی مقابله با آن‌ها آشنا می‌شوند. از جمله مقاصد گردشگری سیاه در ایران عبارتند از موزه عبرت، موزه شهدا، شهر سوخته، زندان قصر تهران، مناطق زلزله زده بم و شهرهای جنگ زده‌ی جنوب.

6- Suicide Tourism (گردشگری خودکشی)

بدون شک یکی از ترسناکترین و غم انگیزترین انواع گردشگری که بتوانید تصور کنید گردشگری خودکشی است. متاسفانه برای بسیاری از گردشگران این نوع سفر بلیط یک طرفه تهیه می‌شود. امروزه کشورهایی در جهان وجود داردند که خودکشی در آن ها امری کاملاً قانونیست. افرادی که از مشکلاتی همچون افسردگی رنج می‌برند و یا دچار ناتوانی جسمی هستند و می‌خواهند که زندگی خود را به پایان برسانند به کشورهایی همچون سوییس سفر می‌کنند و از خدمات موجود در این کشورها برای خودکشی استفاده می‌کنند. البته در میان مسافران این نوع گردشگری اغلب افرادی هستند که قصدشان به نوعی اعلام یک جمله به دولتمردان کشورهاست: خودکشی را در سراسر جهان آزاد کنید!!!

7- Shark Tourism (گردشگری کوسه)

نام این نوع گردشگری گویای همه چیز است و شاید بتوان آن را یکی از خطرناکترین انواع گردشگری در نظر گرفت. گردشگری کوسه شاخه‌ای از اکوتوریسم است و اگر تمامی جوانب احتیاط را رعایت کنید آنچنان هم خطرناک نیست. شما در شرایطی برای دیدن کوسه‌ها به زیر آب می‌روید که علاوه بر حضور غواصان ماهر و باتجربه در کنارتان، درون قفس‌های آهنی و محکمی خواهید بود. با وجود برنامه‌ریزی‌های عالی و حرفه‌ای عمل کردن متخصصین این نوع گردشگری، شاهد حوادث ناگوار و حتی مرگ هم بوده ایم.

8- Space Tourism(گردشگری فضایی)

گردشگری فضایی نوعی از سفر است که گردشگر با هدف تفریح یا تجارت در آن شرکت می‌کند. دنیس تیتو تاجر آمریکایی اولین گردشگر فضایی در جهان در سال 2001 برای سفر به ISS حدود 20 میلیون دلار پرداخت کرد. امروزه شرکت‌های خصوصی در حال ساخت مراکز و سفینه‌های فضایی هستند و حتی تعدادی از این شرکت‌ها بلیط‌هایی برای سفرهای آینده‌ی خود پیش فروش کرده‌اند.

9- Drug Tourism (گردشگری مواد مخدر)

گردشگری مواد مخدر در کشورهای تولید کننده‌ی مواد همچون کلمبیا به طور چشمگیری به یکی از مهمترین صنایع تبدیل شده است. گردشگران غربی و استرالیایی عمدتاً برای خرید کوکائین به کشور کلمبیا سفر می‌کنند چرا که قیمت این ماده مخدر در کلمبیا بسیار ارزان‌تر از دیگر کشورهاست. همچنین در دسترس بودن و راحت بودن تهیه آن علت دیگر حضور بالای گردشگران مواد مخدر در این کشور است. فروشندگان مواد مخدر معمولاً در اطراف مکان‌های مورد بازدید گردشگران می‌چرخند و پلیس هم به ندرت مزاحم آن‌ها می‌شود البته زمانیکه رشوه گرفته باشند.

10- Jailoo Tourism

کلمه ی jailoo در قرقیزستان به معنای مراتع کوهستانی است. در این نوع گردشگری افراد به گوشه‌های دست نخورده‌ی جهان سفر می‌کنند، همچون کوه‌های آسیایی، جنگل‌های سیبری، جنگل‌های آمازون و مناطق آفریقایی و هدف این گردشگران دور شدن از تمدن و زندگی شهری است. این نوع گردشگری را می‌توان با حضور و زندگی در میان اقوام مختلف تجربه کرد. مثلا یک شب را در سیاه چادرهای عشایر بختیاری سپری کنید و روز بعد را در میان اقوام شاهسون به تیراندازی و شکار بپردازید. زمانیکه در میان این اقوام قرار می‌گیرید، باید همانند مردم بومی زندگی کنید و از سنت‌ها و آیین‌های محلی آن‌ها پیروی کنید.