اقدام به گل کاری در ایران به چندین دهه ی پیش برمیگردد، زمانی که فردی به نام "پرتیوار"، از هلندی های مقیم پایتخت، با وارد کردن بذر گل از هلند اقدام به پرورش گل در ایران کرد. سرکارگری که این مرد استخدام کرده بود، یحیی خان، از اهالی محلات بود که پس از بازگشت به محلات، کشت گل ها را به شکلی حرفه ای رواج داد.
شهریور ماه هر سال در این شهرستان نمایشگاه گل برگزار می شود که علاوه بر نمایش گل شاهد حضور غرفه های آشنایی کودکان با نحوه کشت و کار گل ها، کارگاه های آموزشی تولید گل و گیاه، آشنایی با آداب و رسوم کهن محلات و ... خواهید بود.
در این نمایشگاه انواع متفاوتی از گل های آپارتمانی، زینتی، درختچه و ... عرضه می شود که از جمله ی این گل ها می توان گل داوودی، زنبق، گلایل، مریم، رز، کاکتوس، نیکوس و پاپیتال را نام برد.
سفر با خودروی شخصی؛ روشی که مورد علاقه ی بسیاری از خانواده های ایرانی است چرا که در آزادانه ترین حالت ممکن می تواند اتفاق بیفتد. انتخاب مسیر و یا تغییر آن در طول سفر، توقف، استراحت و بازدید از مکان ها و جاذبه ها در هر زمانی از شبانه روز، گذر از مسیرهای جدید و هیجان کشف جاذبه هایی که شاید کمتر کسی از وجود آن ها باخبر باشد و موارد بسیار دیگر که شما را با دنیای جدیدی آشنا خواهد کرد.
اما برای سفر به خارج از کشور انتخاب این نوع از سفر کمی متفاوت خواهد بود. سفر با خودروی شخصی می تواند یکی از ارزانترین انواع سفر به خارج از کشور یا برون مرزی باشد اگر تمامی مراحل و اصول آن را بدانید و با برنامه ریزی دقیق پیش بروید.
شاید بتوان گفت تنها ایراد اینگونه سفرها محدود بودن تعداد کشورهایی است که بتوان به عنوان مقصد انتخاب کرد. چرا که تنها می توان به کشورهایی سفر کرد که هم مرز با ایران هستند و فاصله ی اندکی با کشورمان دارند. با ما همراه شوید تا مراحل و موارد ضروری برای سفر با خودروی شخصی به خارج از کشور را بررسی کنیم:
متقاضی می بایست پس از دریافت برگه کاپوتاژ، برای دریافت گواهینامه بین المللی که به صورت یک ساله و سه ساله صادر می شود به کانون جهانگردی و اتومبیلرانی مراجعه کند. مدارک لازم جهت دریافت این گواهینامه عبارتند از:
- یک قطعه عکس تمام رخ 4*3
- گواهینامه بین المللی قبلی (در صورت معتبر بودن)
- اصل یا کپی صفحه اول گذرنامه
- برگه کاپوتاژ خودرو
- تکمیل فرم های درخواست
علاوه بر این گواهینامه، کارت خودروی بین المللی، پلاک ترانزیت و برچسب IR را هم باید دریافت کرد که هر کدام هزینه های جداگانه ای دارند.
انجام تمامی این مراحل زمان زیادی از شما نخواهد گرفت.
پس از دریافت تمامی مدارک در مراحل بالا، بیمه کردن خودرو امری ضروریست. به این نکته توجه کنید که اگر کشوری مانند گرجستان به بیمه نیاز ندارد، ساده از کنار بیمه کردن خودروی خود رد نشوید. اگر تصادف یا خسارتی روی دهد، پرداخت هزینه ی آن با توجه به ارزش پول ملی کار بسیار دشواریست. پس بهتر است حتی برای سفر به این کشورها هم از بیمه کردن ماشین خود غافل نشوید.
بیمه را می توان به دو صورت دریافت کرد:
1- مراجعه به شرکت های بیمه ایرانی که خدمات بیمه مسافرتی کشور مقصد را رائه می دهند.
2- دریافت بیمه از یک شرکت خارجی واقع در کشور مقصد
- برای ورود به کشور آذربایجان باید سال تولید خودروی شما 2014 به بعد باشد. در هنگام خروج از مرز تمامی مسافران به همراه راننده ها کنترل شده و مهر خروج برای آن ها زده می شود. سپس راننده ها از ساختمان خارج شده و به وسیله ی خودروی خود از مرز عبور می کنند.
- در مرز ارمنستان مسافران به همراه تمامی وسایل باید از خودرو خارج شده تا چک شوند و راننده به همراه خودرو به طور جداگانه از مرز عبور می کند.
- در مرز گرجستان حساسیت بالایی نسبت به داروهای کدئینی وجود دارد و بهتر است همراه نداشته باشید.
- یکدسته افرادی هستند که قصد دارند در ازای دریافت مبلغی پلاک ترانزیتی را روی پلاک ملی خودرویتان بچسبانند. بهتر است با خود بست های پلاستیکی همراه داشته باشید تا خودتان بتوانید به وسیله ی آن پلاک را وصل کنید.
- در مرز بویژه مرز ارمنستان با افرادی مواجه می شوید که قصد فروش سیمکارت را دارند. حتما توجه کنید که بدلیل قوانین رجیستری این سیم کارت ها تنها 1 تا 2 ساعت کار خواهند کرد.
- همچنین ممکن است در مرز با افرادی روبرو شوید که به شما پیشنهاد میدهند تا انجام مراحل انجام کارهایتان را در ازای دریافت مبلغی به آن ها بسپارید. همانگونه که توضیح داده شد این مراحل آنقدر پیچیده و سخت نیست که خودتان از پس آن برنیایید.
- اخذ مدارک مورد نیاز
- عوارض خروج از کشور
- بیمه
- بنزین
- سیم کارت
- اقامت
- خورد و خوراک
- اگر تجربه ی چنین سفری را نداشتید حتما پیش از سفر با افراد باتجربه مشورت کنید تا بتوانید با برنامه ریزی دقیق و دید بازتری سفر خود را آغاز کنید.
- حتما از سلامت خودروی خود مطمئن باشید. پیش از سفر انجام مواردی همچون چک کردن عمر تایر، وضعیت جلوبندی، تعویض قطعات فرسوده و ... را در دستورکار خود قرار دهید و بهتر است قطعات مصرفی که احتمال خراب شدن آن ها بالاست همچون شمع، فیلتر هوا، تسمه، دینام، آچار و ... را تهیه کرده و همراه داشته باشید تا در صورت نیاز با هزینه ی کمتر و در زمان کوتاهتری مشکل را رفع کنید.
فرض کنید مقصدی را برای سفر انتخاب کردید که با تمامی سیستم های حمل و نقل مسیر رسیدن به آن وجود دارد. اگر عجله ای برای رسیدن به مقصد ندارید، هدفتان تنها رسیدن به مقصد نیست و می خواهید طی کردن مسیر هم به اندازه ی مقصد برایتان جذاب و خوشایند باشد، از گزینه ی سفر با قطار غافل نشوید.
راه آهن به دلیل اینکه یکی از ارزانترین، امن ترین و راحتترین گزینه های حمل و نقل به حساب می آید علاوه بر برخورداری از اهمیت ویژه در میان مردم و افزایش تقاضا، نوعی گردشگری به نام گردشگری ریلی ایجاد کرده است.
تدوین پرونده ثبت جهانی مسیر راهآهن شمال و جنوب ایران در سال ۹۷ آغاز شد. مسیر راهآهن سراسری ایران نهتنها از حیث تکنیک و کیفیت ساخت، بلکه از بعد گردشگری و برخورداری از مناظر و جاذبههای طبیعی ویژه در جهان حائز اهمیت است و به همین دلیل نیز راه آهن جمهوری اسلامی ایران و سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هردو برای ثبت این مسیر در فهرست میراث جهانی یونسکو در تلاش بودند. بالاخره پس از سالها انتظار یکشنبه سوم مرداد ۱۴۰۰(۲۵ جولای ۲۰۲۱) در چهل و چهارمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو (UNESCO) که پس از وقفهای یک ساله به دلیل شیوع بیماری کرونا به صورت مجازی، از ۲۵ تیرماه (۱۶ جولای) تا نهم مردادماه (۳۱ جولای) در شهر فوجوی چین تشکیل شد ، به جهانیشدن این مسیر تاریخی رای داه شد وبه عنوان بیست و پنجمین اثر فرهنگی ملموس و نخستین میراث صنعتی کشور در فهرست جهانی یونسکو ثبت گردید.
پیشنهاد می کنیم در سفر بعدیتان حتما یکی از مسیرهای ریلی را که در ادامه خواهیم گفت انتخاب و لذت این نوع سفر را تجربه کنید.
دارای 27 ایستگاه بوده که از ایستگاه گرمسار در استان سمنان آغاز و با عبور از کوههای البرز، بخشهایی از استان تهران، استان مازندران و شهرهای متعدد وارد استان گلستان شده و در نهایت به ایستگاه گرگان میرسد.
این قطار از ایستگاههای فریمان، کاشمر، نیشابور، سبزوار، جوین، اسفراین، شاهرود، دامغان، سمنان، گرمسار، فیروزکوه، پل سفید و قائم شهر عبور میکند و در انتها وارد ساری می شود. اما تنها در 8 ایستگاه کاشمر، اسفراین، شاهرود، دامغان، سمنان، گرمسار، فیروزکوه و قائم شهر توقف میکند.
قزوین ایستگاه آغازین این خط ریلی است که با گذر از کوه ها به ایستگاه دستجرد کوهین می رسد. پس از پشت سر گذاشتن ارتفاعات کوهین به لوشان، گیلان، منجیل و امام زاده هاشم به آخرین ایستگاه خود رشت می رسد. ایستگاه رشت را می توان یکی از زیباترین ایستگاه های راه آهن کشور دانست چرا که شبیه موج دریا ساخته شده و زیبایی پشم نوازی دارد.
این مسیر ریلی در حدود 74 کیلومتر بوده که از شهر اراک آغاز و به سمت درود لرستان خواهید رفت. سفر با این قطار یک روز طول می کشد و در نهایت به ایستگاه اراک باز خواهید گشت. جاذبه های که در طول مسیر خواهید دید عبارتند از آبشار گرمه، تالاب ازگن، آبشار بیشه، چشمه آب گوگرد، تونل ها و پل های تاریخی و ...
این مسیر برخلاف دیگر مسیرها که از جنگل و دشت عبور می کنند، از دل کویر می گذرد و مناظر متفاوتی را به شما نمایش می دهد؛ همچون دیدن غروب و طلوع کویر، تماشای آسمان پرستاره در هنگام شب و ...
اشعه ماوراء بنفش می تواند اثرات زیان باری بر روی چشمان شما داشته باشد. اشعه های UVA می توانند از قرنیه عبور کنند و در شبکیه چشم تاثیر بگذارند. در معرض این اشعه قرار گرفتن به مدت طولانی می تواند منجر به مشکلات چشمی متعددی مثل آب مروارید و فتوکراتیت یا برف کوری شود. بنابراین استفاده از عینک آفتابی برای حفاظت از چشمان در برابر خطرات احتمالی ناشی از اشعه ماورائ بنفش بسیار مهم است.
ادامه مطلب