عسلویه یکی از شهرستان های استان بوشهر و یک منطقه عظیم صنعتی از توابع این استان در جنوب ایران است. این شهرستان، یکی از بزرگترین مناطق گازی جهان است که از شمال به کوههای زاگرس، از شرق به شهر پارسیان، از غرب به شهر کنگان و از جنوب به خلیج همیشه فارس محدود میشود.
جاذبه های هیجان انگیز و متنوعی در عسلویه وجود دارد که می تواند گردشگران با سلیقه های متفاوت را به خود جذب کند. از مکان های تاریخی گرفته تا جاذبه های فرهنگی. موزه ها و تفریحات آبی.
تعدادی از جاذبه های طبیعی عسلویه عبارتند از: جنگل حرا، آبشار بیدخون، آبشار کلات، سد بستانو، دشت نایبند(صخره های بزرگ نایبند)، اسکله بنود، چشمه های آب شیرین بندو، آبشار اخند و...
دیدن این شهر کوچک در شب به شدت توصیه می شود. شب هنگام که وارد این شهر شوید، با شعله های بزرگ آتش روبرو می شوید که تاریکی شب را از بین برده و زیبایی شهر را افزون تر میکند.
روستای بنود، یکی از روستاهای کمتر شناخته ی شهر عسلویه است که با توجه به پتانسیل های فراوان گردشگری نیاز به ساماندهی دارد. این روستا را بیشتر بخاطر ساحل صخره ای و باصلابتش می شناسند.
ساحل زیبا، درختان و نخل ها، چشمه ها و آثار تاریخی از ویژگی ها و جاذبه های این روستاست. روستای بنود در نزدیکی چاه مبارک واقع است و تا مجاورت خلیج فارس، منطقه ای بسیار مستعد برای صیادی، گردشگری و انجام ورزش های ساحلی است.
روستای بنود دارای ساحلی زیبا و نسبتاً بکر است که روزی لوکیشن فیلم محمد رسول الله بوده و به نوعی دارای شهرک سینمایی نیز می باشد. همین موضوع، جذابیت بسیاری برای گردشگران ایجاد کرده است.
بندر تبن بندر کوچکی با ساحلی شگفت انگیز است که یکی از نام آورترین بنادر تاریخی است. وجود روستایی با همین نام در کنار بندر نشان از قدمت و جایگاه تجاری آن در گذشته دارد. این بندر در زمینه تجارت غرب هرمزگان مورد استفاده قرار می گرفته و با کشورهای حاشیه خلیج فارس داد و ستد دیرینه دارد.
چشم اندازهای کم نظیر، هوای معتدل پاییز و زمستان، دریای زیبای خلیج فارس و سواحل زیبای مرجانی و ماسه ای بکر در این بندر، از جذابیت های گردشگری غرب هرمزگان به شمار می رود.
نخیلو روستای نسبتا بزرگی در استان هرمزگان واقع در جنوب ایران است. مردم این روستا از نژاد عرب هستند و زبان آن¬ها عربی است که البته گروهی از اهالی نیز به زبان فارسی به گویش محلی نیز آشنایی دارند.
امرار معاش مردم این روستا از طریق صید، ماهی گیری و کشاورزی است. گردشگرانی که قصد بازدید از جزیره لاوان را دارند، از طریق شناورهای مسافری بندر نخیلو به این جزیره تردد می کنند.
جزیره ی لاوان، از لحاظ وسعت سومین جزیره ی بزرگ و از لحاظ منابع نفتی، یکی از جزایر مهم و استراتژیک خلیج فارس است. این روزها، جزیره ی لاوان بیشتر به خاطر ذخایر عظیم نفتی مورد توجه قرار گرفته و اکثر مردم ساکن این جزیره در وزارت نفت مشغول به کار هستند.
جزیره لاوان دارای گونههای گیاهی و جانوری متنوعی است که از جمله آنها میتوان به گوسفندان وحشی، آهو، انواع لاک پشت، کوسه و دلفین اشاره کرد.
یکی از شگفتیهای این جزیره وجود کندوهای عسل در کنار تأسیسات نفتی و مخازن آنها است که عسل آنها به رنگ سبز تیره است و بوی نفت می دهد، اما طعم آن مشابه عسلهای معمولی است.
با توجه به سواحل زیبا و ماسه ای، این جزیره مناسب ترین محل برای تخم گذاری لاک پشت های دریایی می باشد.
در بستر دریا، مرجان های زیبا و ستاره های دریایی دلربایی می کنند و کوسه ماهی های کوچک و ماهی های های دیگر پذیرای معدود غواصانی هستند که به آنجا می روند.
جزیره ی مارو یا شیدور، جزیره ی بکر و غیر مسکونی خلیج فارس، یکی از دیدنی ترین نقاط جنوب ایران است که در محدوده جزیره لاوان قرار دارد و از لحاظ زیست محیطی از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.
صیادان و بومیان جزایر اطراف، در هنگام طوفانی بودن دریا و همچنین برای جمع آوری لاک پشت ها و تخم پرندگان دریایی به این جزیره مسافرت می کنند. در واقع این جزیره از مهم ترین و با ارزشترین زیستگاه های پرندگان و لاک پشت های دریایی در خلیج فارس و دریای عمان است.
جنس این جزیره، از آبسنگ های مرجانی است و این جزیره تنها آبسنگ مرجانی حفاظت شده کشور به شمار میرود که در فهرست مهمترین آبسنگ های "iucn" نیز به ثبت رسیده است.
پوشش گیاهی جزیره شیدور از نظر تنوع فقیر ولی از نظر تراکم غنی است. پوشش گیاهی سواحل کمپشت بوده و در مناطق مرکزی متراکمتر است بیشتر گونههای منطقه از انواع شورپسند و شندوست میباشند.
تنگه بوچیر در شهرستان پارسیان واقع شده که به صورت شکافی بزرگ در کوه است. وجود قندیل های زیبا، آب سرد و چشم انداز های طبیعی، بکر بودن زیبایی این تنگه را دو چندان نموده است.
در ابتدای تنگه دمای آب مناسب و گرم است، اما هرچه بیشتر پیش بروید، دمای آب کمتر می شود. در پایان تنگه آب چک زیادی وجود دارد که به آن زیبایی خاصی میدهد و تغذیه کننده آب استخر طبیعی آن می باشد.
عبور کردن از تنگه های عمیق پر آب، بدون داشتن جای استراحت، سفر به این تنگه را مهیج تر کرده است. برای عبور از این تنگه ها یا باید شناگر خوبی بود و یا از جلیقه و تیوپ استفاده کرد. البته با قایق های بادی هم میتوان رفت که بدون شک شنا کردن لذت وصف ناپذیری دارد. ولی همه ی این زحمت ها و عبور از این تنگه ها بدون استراحت، نتیجه ای جذاب و دیدنی دارد و آن تماشای خود چشمه و آبشار دیدنی آن است.