مجموعه گنجعلی خان شهر کرمان از بناهای عصر صفوی بوده و حمام گنجعلی خان یکی از بخش های این مجموعه است. این بنا هنر استاد محمد سلطان، معمار یزدی است. قسمت های مختلف حمام گنجعلی خان با توجه به طبقه اجتماعی مردم وقت مورد استفاده قرار می گرفته است. در این حمام بخش شاه نشین و جایگاه روحانیون از رعیت جدا بوده است.کاشی کاری، گچبری، نقاشی های قدیمی و مقرنس کاری این حمام تصویری چشم نواز از هنر و معماری کهن را نمایش می دهد. بر سر در حمام شعری حک شده که در مصرع آخر آن سال اتمام بنا را با تبدیل به حروف ابجد نشان می دهد:
" کسی نداده نشان در جهان چنین حمام" (سال 1020 ه.ق) حمام گنجعلی خان از سال 1350 پس از بازسازی به موزه مردم شناسی تبدیل شده است.
گوشه ای از بهشت در دل مناظر خشک و بیابانی اطراف کرمان، در دامنه کوههای تیگران در نزدیکی شهر ماهان واقع شده است. باغ شازده ماهان مربوط به اواخر دوره قاجار می باشد. سردر آن معماری جالب توجهی دارد. کوشک(عمارت) باغ به صورت دو آشکوبه(طبقه) ساخته شده است. منبع آب باغ رودخانه کوچک تیگران است. ریزش آب در حوض های پلکانی در فاصله بین ساختمان شاه نشین تا سردر ورودی چشم انداز بسیار زیبایی به این باغ داده است. شبکه آبرسانی و شیوه ی قرار گرفتن فواره ها از نظر طراحی شاهکار محاسبه و دقت به شمار میرود. این باغ همراه با هفت باغ دیگر در شهرهای مختلف ایران تحت عنوان باغ ایرانی در زمره میراث جهانی به ثبت یونسکو رسیده است.
بیابان لوت یکی از پهنه های شاخص فلات ایران بوده که وسعت قابل ملاحظه ای از استان خراسان جنوبی، استان سیستان و بلوچستان و استان کرمان را در برگرفته است.
لوت اسرارآمیز با پدیده ها و عارضه های طبیعی متعدد چون ریگزارها، باتلاقها، سنگهای آتشفشانی، نبکاها، واحه های کوچک و... در هر گوشه ی خود می تواند انسان را غافلگیر کند. در میان تمام این عارضه مهم ترین جاذبه ی گردشگری لوت، کلوت ها هستند. شاهکاری با شکوه ساخته دست طبیعت که حدود 11 هزار کیلومتر مربع از پهنه لوت را شامل شده و عمدتا در عمقی از بیابان است که دسترسی بدان آسان نیست. خوشبختانه
در حدود 40 کیلومتری شهر شهداد، جاده ی نسبتا جدید شهداد نهبندان از نزدیکی کلوتها می گذرد و گردشگران را به سوی خود می خواند.
کلوتها بر اثر ساز و کار فرسایشی آب، باد و خاک پدید آمده اند؛ اینگونه که فرسایش آبی و بادی بر سنگهای کف بیابان به آنها شکل داده است و آنرا همچون شهری افسانه ای معماری کرده است؛ شهری که هیچ سکنه ای ندارد. شهر بی سکنه ای در دل لوت که شما را مسحور خواهد کرد. کلوتهای شهداد شهرت جهانی دارند و این محدوده از لوت به عنوان اولین اثر طبیعی ایران در فهرست یونسکو ثبت شده است.
قلعه شفیع آباد که گاهی با نام کارونسرا نیز شناخته می شود، در روستای شفیع آباد از توابع شهداد استان کرمان بنا گردیده است. ساخت بنا مربوط به دوره قاجار می باشد. بنا شامل یک دروازه ورودی با دو برج در کنارش، چهار برج دیدبانی در چهارگوشه بنا، تعدادی اتاق و عمارتی یک طبقه میشود. بسیاری از قسمتهای تخریب شده ی بنا بازسازی شده یا در حال بازسازی می باشد. آب قنات که از داخل میانسرا می گذرد زیبایی آن را دو چندان کرده است.
با مساحتی بیش از 20 هزار متر مربع بر بلندای تپه عظیم در جنوب غربی شهر راین استان کرمان قرار دارد. گفته میشود که بعد از ارگ بم دومین بنا بزرگ خشتی دنیا است. به گفته تاریخ نگاران قدمت ارگ راین به عصر ساسانی برمیگردد. مصالح کلی آن خشت خام است و شباهتهای زیادی به ارگ بم دارد؛ و پس از تخریب آن بیشتر مورد توجه و بازدید قرار گرفت. پلان کلی ارگ تقریبا مربع شکل است و تنها راه ورودش سردر با شکوه اش می باشد. ارگ راین دارای بخش های عامه نشین و اعیان نشین بوده و فضاهایی چون اصطبل، مسجد، زورخانه، مکتب و... در آن وجود داشت. این ارگ در گذشته از مراکز دادوستد کاروانهای تجاری بوده و تا حدود 150 سال پیش قابل سکونت بوده. ارگ راین تا کنون بارها بازسازی و ترمیم شده است.
در مسیر جاده شهداد به نهبندان در منطقه ده سیف نبکاها رخ نمایی میکنند. نبکاهای بیابانی پدیده ای طبیعی حاصل از تعامل فرسایش باد و پوشش گیاهی است؛ آنگونه که وقتی گیاه در مسیر باد و طوفان بیابان قرار می گیرد و مانع از گذشتن خاک می شود و ماسه ها در پای گیاه جمع شده و به مرور تلی از ماسه با تاجی از گیاه (درا ین منطقه عموما گیاه گز) ایجاد می شود. به این پدیده گلدانهای بیابانی نیز گفته می شود.
از میدان ارگ شروع و به میدان مشتاقیه ختم می شود. این بازار که به بازار گنجعلی خان نیز شهره است از مهمترین مراکز تاریخی و تجاری کرمان می باشد که بیش از 60درصد آثار تاریخی شهر را در خود جای داده است. بازار تاریخی کرمان جزء بزرگترین راسته بازارهای ایران است. از آنجا که هر بخش آن در زمان یکی از فرمانروایان این شهر ساخته شده معماری آن در مقایسه با دیگر بازارها متنوع و ترکیبی از ذوق و هنر دوره های مختلف است. بازار تاریخی کرمان از مجموع چندین بازار متفاوت تشکیل شده که بازار اختیاری ، گنجعلی خان ، مسگرها ، کفاشها ، مظفری ، قلعه و... از جمله آنها می باشند. به اضافه اینکه در هر یک از بازارها بنایی چون حمام یا مسجد وجود دارد.